Trend sladkých barů k nám přišel ze zahraničí a postupně se ujal i v rámci našich slavností. Dnes ho najdete na mnoha svatbách a oslavách, třeba narozeninových. Co to vůbec je? Jedná se v podstatě bufet nebo švédský stůl, který je ale tvořen pouze sladkostmi. Většinou se sladké bary velmi vkusně nadekorují tak, že celkový dojem působí téměř jako umělecké dílo. Spoustu cukrářek vám již dnes nabídne, že vám takový sladký bar vytvoří, ale pokud rádi pečete, zvládnete to jistě sami.
Jaké dezerty jsou vhodné na sladký bar? V podstatě jakékoliv. Fantazii se meze nekladou. Může se jednat o dorty, pečené dezerty, nepečené, různé koláčky, řezy, ovoce, bonbóny…co jen vás napadne.
Tady je příklad některých dezertů, které jsou oblíbené na servírování v rámci sladkého baru:
- Cheesecake
- Cake pops
- Cupcakes
- Muffiny
- Mini donuty
- Panna cotta
- Tiramisu
- Čokoládová fontána a k ní různé druhy ovoce či marshmallow
- Ovocné misky
- Poháry
- Čokoládová pěna
- Malé větrníčky
- Čokoládové a ovocné bonbóny
- Čokoládové a ovocné košíčky
Jak vidíte, sladký bar můžete sestavit opravdu ze všeho. Budete jen potřebovat prostor, kam umístíte stůl, na který budete sladký bar skládat a další dekorační věci. Určitě si pořiďte dezertní talíře, různé tácky a případně věci, co budete potřebovat na jednotlivé cukrovinky. Na cake pops budete potřebovat špejle, na panna cottu speciální pohárky a na cupcaky zase košíčky na cupcake goldpress.cz.
Výhodou těchto sladkých barů je, že každý může ochutnat kousek od každého cukroví a obslouží se sám. Nemusíte tedy sledovat, jestli každý host má na talířku od každého druhu něco, zda něco nechybí a podobně. Doplňování sladkých barů je o mnoho jednoduší. Navíc se jedná o velmi efektivní podívanou a vaši hosti ji jistě velmi ocení. Stůl plný sladkostí je přece jen sen mnoha z nás.